Droge huid tijdens de winter

De winter kent natuurlijk veel gezellige momenten, de feestdagen, schaatsen als het even kan en een heerlijke kop warme chocolademelk na een stevige winterwandeling. Maar de winterperiode kan voor velen ook om extra verzorging van de huid vragen.

In deze periode is de kans op een droge huid namelijk het grootst. Met name door de droge koude lucht. Maar onderschat het effect van de verwarming bij je thuis of bijvoorbeeld op kantoor niet. Deze omstandigheden zorgen ervoor dat je in de winter grotere kans hebt op een droge huid.

Een droge huid is niet gevaarlijk, maar kan wel vervelend zijn. Droge plekken op je huid voelen niet prettig aan en het ziet er net even iets minder mooi uit.

Hoe ontstaat een droge huid?

Als de hoornlaag in een goede conditie is - het juiste vochtniveau heeft - kan zij ons optimaal beschermen en voelt de huid soepel, zacht en sterk. Als je een droge gezichtshuid hebt zijn de huidvetten afgenomen. Er wordt niet alleen minder vocht vastgehouden, de huid kan gevoeliger zijn voor invloeden van buitenaf. Wist je dat de huid uitdroogt bij te heet douchen? 

Zo verzorg je een droge huid

Houd je huid goed vet! Je huidvetten zijn immers afgenomen waardoor de vochthuishouding ondersteuning kan gebruiken. Bovendien kan een droge huid in je gezicht rood en ruw worden en er kunnen kloofjes ontstaan.

Een droge huid kan vervelend zijn. Gelukkig heeft Bepanthen verschillende producten waarmee je je droge huid kunt verzorgen. Welk product past bij jou?

Bepanthen Beschermende Zalf

Een zalf bestaat voor het grootste gedeelte uit vet. Bepanthen Beschermende Zalf laat een beschermend vetlaagje achter op de huid, maar sluit de huid niet af. De zalf beschermt je huid dus ook tegen invloeden van buitenaf. 
Ideaal voor droge en schrale huidplekjes, zoals droge handen, wangen, lippen, ellebogen, knieën, hielen, knokkels en vingers. 98% van de gebruikers beveelt Bepanthen Beschermende Zalf aan en geeft het een gemiddeld cijfer van een 8,5.* Smeer naar behoefte enkele malen per dag de huidplekjes in met Bepanthen Beschermende Zalf.

Lees meer over Bepanthen Beschermende Zalf

Bepanthen Verzorgende Crème

Een crème bestaat voor het grootste gedeelte uit water waaraan vet is toegevoegd. Een crème smeert vrij gemakkelijk uit en trekt snel in. Een crème heeft een beschermende, verzachtende en verfrissende invloed op de huid.
Ideaal voor de droge en kwetsbare huid van je gezicht of hals, of de ruwe en schrale huid van je handen, voeten en benen. Bepanthen Verzorgende Crème is onder andere te gebruiken als handcrème, gezichtscrème en voetencrème. 

Lees meer over Bepanthen Verzorgende Crème

Wees een droge huid in de winter te snel af

Veel mensen beginnen pas te smeren met Bepanthen zodra er droge plekjes op de huid zijn verschenen. Het kan helpen om droge of gevoelige plekken eerder te verzorgen, met name in de winter waarin je een verhoogde kans hebt dat er van de een op andere dag kloofjes op je knokkels, handen of ellebogen ontstaan.

Het kan daarom helpen om droge huid(plekken) eerder te verzorgen of in te smeren. Je hoeft namelijk niet te wachten tot de plekken groot zijn, bijvoorbeeld met Bepanthen Beschermende Zalf voor de kleine droge huidplekjes. Voor dagelijkse intensieve verzorging en bescherming van het hele lichaam, probeer Bepanthen Verzorgende Crème of Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème.

Tips bij een droge huid in de winter

  • Smeer je dagelijks in met een crème zoals Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème om je huid te hydrateren, te verzorgen en te beschermen
  • Gebruik een vette zalf om kloofjes en droge plekken te verzorgen zoals Bepanthen Beschermende Zalf
  • Gebruik lauw water als je je wast. Heet water droogt je huid uit.
  • Douche niet te lang, je huid kan hierdoor uitdrogen
  • Gebruik een douche-olie zonder zeep en een milde shampoo
  • Bescherm je huid goed met een vette zalf