Bepanthen

Schrale, ruwe huidplekken

Schrale, ruwe huidplekken

Advies bij

Wie bent u?

 • Zwanger
 • Baby's en Ukkies
 • Peuters tot Pubers
 • Volwassen
 • Senioren
 • Professionals

Als het buiten koud en winderig is, zetten we de verwarming binnen hoog. Dat is fijn voor jou, maar minder fijn voor je huid. De kou, wind en droge atmosfeer in huis zorgen ervoor dat je huid sneller schraal en ruw aanvoelt. Ook bij een warme zomerdag kan je huid ruw aanvoelen.

Hoe ontstaan schrale, ruwe huidplekken

Als de hoornlaag in een goede conditie is - het juiste vochtniveau heeft - kan zij ons optimaal beschermen en voelt de huid soepel, zacht en sterk.  Bij kou, wind en een te droge atmosfeer in huis, verliest je huid meer vocht. Net als in de zomermaanden door warmte en vochttekort. Een droge huid kan gepaard gaan met schrale huidplekken of kwetsbare huidplekken, zoals je knokkels, wangen, ellebogen en hielen.

Zo verzorg je schrale, ruwe huidplekken

Houd de ruwe, schrale huid en huidplekken goed vet! Je huidvetten zijn immers afgenomen waardoor de vochthuishouding ondersteuning kan gebruiken. Bovendien voorkom je de kans op kleine huidbarstjes.

Wat past bij jou?


Bepanthen Beschermende Zalf

Een zalf bestaat voor het grootste gedeelte uit vet en smeert daarom vaak moeilijker uit dan een crème of lotion. Een zalf laat een vetlaagje achter op je huid dat meestal een tijdje blijft zitten. Naast verzorging, beschermt een zalf dus ook je huid tegen invloeden van buitenaf.
Ideaal voor droge en schrale wangen, lippen, ellebogen, knieën, voeten, knokkels en vingers.
Lees meer over Bepanthen Beschermende Zalf

Bepanthen Verzorgende Crème

Een crème bestaat voornamelijk uit water waaraan vet is toegevoegd. Een crème smeert vrij gemakkelijk uit en trekt snel in. Een crème heeft een beschermende, verzachtende en afkoelende invloed op de huid.
Ideaal voor de droge en kwetsbare huid van je gezicht of hals, of de ruwe en schrale huid van je handen, voeten en benen.
Lees meer over Bepanthen Verzorgende Crème

Bepanthen Intensief Lotion

Een lotion is vloeibaar, smeert makkelijk uit en trekt snel in. Een lotion is ideaal voor de dagelijkse verzorging van je huid.
Ideaal voor dagelijks gebruik van de droge, gespannen en kwetsbare huid van bijvoorbeeld je handen, armen, voeten en benen.
Lees meer over Bepanthen Intensief Lotion

Producten die je kunnen helpen bij een schrale, ruwe huidplekken

Tips

 • Niet te heet douchen, dat droogt de huid uit
 • Gebruik douche-olie (geen zeep)
 • Wees terughoudend met zeep, shampoo en badschuim
 • Zet in de winter bakjes water op de vensterbank en verwarming tegen de droogte
 • Bescherm je huid tegen zon, wind en kou
 • Vet de ruwe, schrale huid regelmatig in met Bepanthen Beschermende Zalf, Bepanthen Verzorgende Crème en Bepanthen Intensief Lotion.

Houd je huid gezond

Hoe je huid eruit ziet, hoe ze voelt en hoe gevoelig ze is, hebben we niet altijd zelf in de hand. Veel eigenschappen zijn al vastgelegd bij onze geboorte. De huid van de een is gevoeliger dan die van een ander. Soms wordt de huid geprikkeld door invloeden van buitenaf  of je huid verandert omdat jij verandert.