Bepanthen

De oudere, kwetsbare huid

De oudere, kwetsbare huid

Senioren

Wie bent u?

  • Zwanger
  • Baby's en Ukkies
  • Peuters tot Pubers
  • Volwassen
  • Senioren
  • Professionals

De huid die al wat langer mee gaat, kan wel wat extra ondersteuning gebruiken

Je huid loopt al een tijdje met je mee. Wist je dat de oudere huid kwetsbaar en dunner wordt? Hierdoor kunnen droge, ruwe en schrale huidplekken ontstaan. Bepanthen bevat ingrediënten zoals dexpanthenol die het natuurlijke huidherstel ondersteunen.

Intensieve verzorging

Intensieve verzorging

Door een vermindering aan elastine-vezels verliest een ouder wordende huid haar elasticiteit. Bovendien wordt de ouderwordende huid dunner. Daardoor kan zij kwetsbaar en droog aanvoelen. Minder huidvetten (cement) tussen de hoorncellen (bakstenen) zorgen ervoor dat het vocht in de huid makkelijker kan verdampen. De huid wordt droog en ruw en er kunnen gesprongen huidplekken optreden. Deze droge huidplekken voelen niet prettig aan. Bepanthen Intensief Lotion verzorgt en ondersteunt het natuurlijke huidherstel* en is zeer geschikt voor de dagelijkse verzorging van de kwetsbare huid. Gebruik Bepanthen Verzorgende Crème voor de droge huid van je armen, hals en gezicht.

Advies bij een droge huid »
Bepanthen beschermt de kwetsbare huid

Bepanthen beschermt de kwetsbare huid

Het kan heel goed voorkomen dat de wat oudere huid te maken krijgt met rode, schrale plekjes. Vooral de huidplooien zijn gevoelig en kwetsbaar. Door aanvulling van de natuurlijke huidvetten legt Bepanthen Beschermende Zalf een beschermende laag op de huid.  Deze beschermende laag sluit de huid niet af, maar laat haar ademen. Bepanthen Beschermende Zalf bevat ook dexpanthenol (5%). Deze stof heeft de eigenschap het natuurlijke herstelproces van de huid te ondersteunen.

Advies bij schrale, ruwe huidplekken »
Bepanthen Cooling Foam Spray

Bepanthen Cooling Foam Spray

Een ongeluk zit in een klein hoekje. En dat geldt zeker voor verbranden: een onbeschermd moment in de zon, een kopje hete thee of een gloeiende ovenschotel.  Bij een eerstegraads verbranding zijn alleen de bovenste lagen van de huid aangetast. Bepanthen Cooling Foam Spray verkoelt, verzacht en kalmeert direct de eerstegraads of zonverbrande huid. Bepanthen Cooling Foam Spray bevat dexpanthenol (5%) dat het huidherstel ondersteunt. Bepanthen Cooling Foam Spray is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Advies bij eerstegraads huidverbranding »
Eczeem

Eczeem

Een oudere huid is vaak droog en een droge huid is extra gevoelig voor eczeem. Helaas kun je dus op latere leeftijd ineens last krijgen van eczeem. Bepanthen Eczeem Crème verlicht effectief jeuk en roodheid bij licht tot matig eczeem. Daarnaast ondersteunt Bepanthen Eczeem Crème het huidherstel bij huidirritaties, zoals eczeem of een allergische reactie. Vochtregulerende stoffen zoals glycerine hydrateren de huid en de speciale lamellaire-lipiden technologie herstelt de huidbarrière tussen eczeemuitbraken door. De crème bevat geen cortisonen of andere hormonen. Bepanthen Eczeem Crème is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Advies bij eczeem »