Droge huid op je benen en voeten

Een droge huid op je benen en je voeten is niet gevaarlijk, maar kan wel vervelend zijn. Droge plekken op je huid voelen niet prettig aan en het ziet er net even iets minder mooi uit.

Je vraagt je vast en zeker af waarom deze droge huidplekken nu precies op je benen en voeten verschijnen. Lees snel verder...

Droge benen

Als de hoornlaag in een goede conditie is - het juiste vochtniveau heeft - kan zij ons optimaal beschermen en voelt de huid soepel, zacht en sterk. Als je droge plekken op je benen hebt, zijn de huidvetten afgenomen. Het kan zelfs zo zijn, dat dit op lokale plekken (bijvoorbeeld alleen op je benen) voorkomt.

Leeftijd, genetische aanleg of het gebruik van specifieke producten op de huid van je benen kunnen o.a. een rol spelen bij droge huid.

Wanneer je huid op de benen droog aanvoelt wordt niet alleen minder vocht vastgehouden, de huid kan gevoeliger zijn voor invloeden van buitenaf. Wist je dat de huid sneller uitdroogt bij te heet douchen?

Droge voeten

Ook bij droge voeten speelt de hoornlaag (onderdeel van je huid) een belangrijke rol. Als deze in goede conditie is - het juiste vochtniveau heeft - voelt de huid van je voeten soepel, zacht en sterk. Dit betekent dat de huid van je voeten je optimaal beschermt tegen invloeden van buitenaf.

Heb je droge plekken op je voeten? Dan zijn de huidvetten op de huid van je voeten afgenomen. Dit kan lokaal gebeuren (kleine plekjes op je voeten), maar ook komt het voor dat de hele voet droog aanvoelt. Verschillende factoren kunnen een rol spelen bij droge huid(plekken) op je voeten:

  • Genetische aanleg
  • Leeftijd
  • Te warm douchen
  • Verkeerd schoeisel

Zo bescherm je droge benen en droge voeten

Houd je huid goed vet! Je huidvetten zijn immers afgenomen waardoor de vochthuishouding ondersteuning kan gebruiken. Bovendien kan een droge huid rood en ruw worden en er kunnen kloofjes ontstaan.

Droge benen en voeten kunnen vervelend zijn. Gelukkig heeft Bepanthen verschillende producten waarmee je je droge huid kunt verzorgen. Welk product past bij jou?

Bepanthen Beschermende Zalf

Een zalf bestaat voor het grootste gedeelte uit vet. Na het smeren blijft er een vetlaagje achter op je huid dat meestal een tijdje blijft zitten. De zalf beschermt je huid tegen invloeden van buitenaf en verzorgt intensief.
Ideaal voor droge, ruwe huidplekjes op knieën en hielen, maar ook bij schrale wangen, lippen, ellebogen, knokkels en vingers. 98% van de gebruikers beveelt Bepanthen Beschermende Zalf aan en geeft het gemiddeld een 8,5.*

Lees meer over Bepanthen Beschermende Zalf

Bepanthen Verzorgende Crème

Een crème smeert vrij gemakkelijk uit en trekt snel in. Een crème bestaat voor het grootste gedeelte uit water waaraan vet is toegevoegd. Een crème heeft een beschermende, verzachtende en afkoelende invloed op de huid.
Ideaal voor de droge en kwetsbare huid in je gezicht of hals, of de ruwe en schrale huid van je handen, maar ook te gebruiken voor de droge en kwetsbare huid van je voeten en benen.

Lees meer over Bepanthen Verzorgende Crème

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème

De Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème is bedoeld voor dagelijkse intensieve verzorging en bescherming van de droge en gevoelige huid. Het zorgt voor een langdurige (24uur) hydratatie. Ook geschikt voor geschikt voor verzorging en onderhoud van de droge en gevoelige huid na een periode van eczeem. Zonder parfum en kleurstoffen.

Lees meer over Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème

Wil je droge huid verzorgen?

Veel mensen beginnen pas te smeren met Bepanthen zodra er droge plekjes op de huid zijn verschenen. Het kan helpen om droge of gevoelige plekken eerder te verzorgen.
Probeer droge, gevoelige huid goed in te smeren, bijvoorbeeld met Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème.

Tips bij een droge benen en voeten

  • Gebruik lauw water als je je wast. Heet water droogt je huid uit.
  • Douche niet te lang, je huid kan hierdoor uitdrogen
  • Gebruik niet te vaak een geparfumeerde body-lotion, maar probeer een crème zonder toevoegingen.
  • Vergeet vooral de bovenkant van je voeten niet in te smeren!