Bepanthen

Over je huid

Over je huid

Je huid

Wie bent u?

  • Zwanger
  • Baby's en Ukkies
  • Peuters tot Pubers
  • Volwassen
  • Senioren
  • Professionals

Je huid, een mooi jasje

Je huid is een jasje dat je beschermt tegen invloeden van buitenaf: zonlicht, weer en wind, schadelijke stoffen, bacteriën en schimmels. Je huid regelt ook de temperatuur van je lichaam en geeft signalen door zoals pijn, druk, trillingen, warmte en kou. Je huid vertelt je ook meer over je gevoelens. Denk maar aan blozen, bleek worden of kippenvel krijgen. Reden genoeg om goed voor je huid te zorgen!

Hoe zit je huid in elkaar?

De hoornlaag is de bovenste laag van je huid. Deze kun je goed vergelijken met een stenen muur. Ze bestaat uit huidvetten (lipiden) die de hoorncellen (dode huidcellen) bij elkaar houden, net als ‘cement’ in een muur van ‘bakstenen’. Dit muurtje is er om o.a. je huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

De beschermende hoornlaag

In de onderste laag van je huid worden voortdurend nieuwe cellen voor de bovenste laag gevormd. Dit is het natuurlijk huidherstel. Deze nieuwe cellen bewegen zich naar de bovenste laag, sterven af en vormen zo samen met de vetlagen de beschermende hoornlaag van de huid. Als de hoornlaag in een goede conditie is - het juiste vochtniveau heeft - kan zij ons optimaal beschermen en voelt de huid soepel, zacht en sterk. 

De verzorging van je huid

Bij een droge huid zijn de huidvetten echter afgenomen. Er wordt niet alleen minder vocht vastgehouden, de huid verliest ook zijn beschermende functie. Daarom liggen bij een droge huid problemen zoals een jeukende huid, rode schrale huidplekken, kloofjes en eczeem op de loer. Daarnaast kan het zijn dat je gezonde huid extra verzorging nodig heeft, bijvoorbeeld als je je verbrand hebt.

Lees hier hoe je je huid gezond houdt
Bekijk het Bepanthen productoverzicht

 

 

Ook in ons assortiment

Bepanthen Beschermende Zalf
Bepanthen Beschermende Zalf

Bepanthen Beschermende Zalf beschermt en verzorgt droge, schrale en kwetsbare huidplekken zoals op handen, lippen, wangen, knokkels en vingers, ellebogen en hielen.

Meer info »
Bepanthen Baby Zalf
Bepanthen Baby Zalf

Bepanthen Baby Zalf beschermt en verzacht rode babybilletjes. De zalf bevat een hoge concentratie vetten (65% lipiden), die een beschermend laagje achter laten zonder de huid af te sluiten.

Meer info »
Bepanthen Eczeem Crème Medisch hulpmiddel
Bepanthen Eczeem Crème

Bepanthen Eczeem Crème verlicht effectief jeuk en roodheid, zonder cortisonen (geen hormonen). Bepanthen Eczeem Crème is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Meer info »